Filteri zraka, ciklonski separatori, elektronski ispuštač kondenzata

 

Elektronski ispuštač kondenzata Bekomat
Posljedica komprimiranja zraka je stvaranje kondenzacije. Oko 2/3 kondenzata stvara se u hladnjaku, dok se ostatak može pojaviti bilo gdje u sustavu kako se hladi komprimirani zrak. Ovaj problem može izazvati velika oštećenja i troškove. Kondenzat može biti agresivan (pH vrijednost), prljav, sa česticama (korozija cijevi, onečišćenje), sadržavati štetne tvari, biti kontaminiran uljem (ulje podmazuje kompresor). Količina kondenzata iz komprimiranog zraka koji će izdvojiti ovisi o temperaturi, klimatskoj zoni, relativnoj vlažnosti, stopi protoka komprimiranog zraka i sl. Stoga je u sistemu za obradu kondenzata potrebno imati i uređaje za izlučivanje kondenzata.
Pravo rješenje za izlučivanje kondenzata BEKOMAT. BEKOMAT je dizajniran za kontinuirano elektroničko ispuštanje kondenzata, bez nepotrebnog gubitka komprimiranog zraka i sa minimalom potrošnjom električne energije.
OWAMAT – Odvajač ulja i vode
Većina korisnika komprimiranog zraka nisu svjesni koliko točno kondenzata njihov sistem proizvodi godišnje, odnosno koliko to štetno utiče na okolinu. Za primjer kompresor s rashladnim sušačem kapaciteta od 2.83 m3/min pri temperaturi od 25°C, vlažnosti od 65% za 4000 radnih sati proizvede 10.000 litara kondenzata. Taj kondenzat u sebi sadrži vodu, prljavštinu, hrđu pa čak i ulje, sve pomiješano zajedno. Skladištenje kondenzata je skupo, zatvoreni skladišni prostori, sigurnosni sustavi i procedure. Rješenje je OWAMATA, ekonomično i ekološko rješenje za odvajanje čestica ulja i vode.
Filteri za zrak CF serija
Filteri se primjenjuju prije i poslije komprimiranja. Filtriranje ulaznog zraka smanjuje habanje usisa kompresora uklanjanjem većih čestica. Tokom kompresije zrak može biti zagađen uljem (kod strojeva podmazivanih uljem) koje se uklanja filterima.
Ciklonski separatori X006N-X4320F
Moderni sistemi u proizvodnji zahtijevaju visoko kvalitetan zrak. On je definiran u 6 klasa po međunarodnom standardu ISO 8573.1. Ovaj standard može biti dostignut samo s filtriranjem, odvajanjem vode i sušenjem. Prvi uređaji u svim sistemima filtriranja komprimiranog zraka su ciklonski separatori. Dizajnirani su za efikasno uklanjanje velikih količina tekućeg onečišćenja iz komprimiranog zraka. Kapaciteti odvajanja kapljevine iz komprimiranog zraka su od 0,45 m3/min – 588 m3/min.