Vijčani kompresori – CompAir

 

Kako odabrati kompresor?
Prema osnovnoj podjeli kompresore dijelimo na klipne i vijčane kompresore. Klipni kompresori su namijenjen za rad do 8h (automehaničari, vulkanizeri…), dok su vijčani kompresori namijenjeni za cjelodnevni rad, 24h (proizvodni pogoni… ).
Kada odaberete koji tip kompresora, vijčani ili klipni najbolje odgovara Vašim potrebama potrebno je definirati kapacitet zraka (m3/min; l/s), te potrebnu kvalitetu zraka za Vaše potrošače (možete očitati na Vašem uređaju za koji Vam je potreban kompresor).
Ukoliko niste sigurni koji kompresor najbolje odgovara Vašim potrebama, javite nam se i rado ćemo Vam pomoći pri odabiru.
Kao generalni zastupnik firme CompAir u Hrvatskoj, u mogućnosti smo Vam ponuditi: vijčane uljne kompresore, vijčane bezuljne kompresore, zračne stanice, hydrovane rotacione kompresore, sušače i spremnike zraka, filtere.
Vijčani kompresori
CompAir vijčani kompresori su pouzdani i robusni kompresori namijenjeni za cjelodnevni rad. Stranice kućišta se lako mogu skinuti što znatno olakšava održavanje i servis, smanjujući vrijeme zastoja te povećava pouzdanost.
CompAir vijčani kompresori su vrlo tihi što Vam donosi uštede jer se kompresor ne treba dodatno zaštiti od buke.
CompAir vijčani kompresori su jednostavni za instalaciju i rukovanje. U kompresore je ugrađena i funkcija uštede energije (start/stop), ovisno o potražnji za zrakom.
Ušteda energije uz Compair
na primjeru Marie – tvornice za proizvodnju gotovih jela


Zračne stanice – AirStation: vijčani kompresor + sušač zraka + spremnik zraka
Zračna stanica se sastoji od vijčanog kompresora zraka, rashladnog sušača zraka, te spremnika za zrak. Zračna stanica štedi čak 55% prostora više nego svi pripadajući elementi. Jednostavno se koristi i izvrsno radi čak i na temperaturama do 45°C. Zračne stanice Vam omogućuju visokokvalitetni zrak odvajanjem zrak/ulje i optimalnim hlađenjem zraka.
Bezuljni vijčani kompresori
Bezuljni vijčani kompresori efikasno i pouzdano snabdijevaju potrošače 100 % čistim bezuljnim zrakom. U srcu bezuljnog vijčanog kompresora nalazi se inovativni 1-vijčani kompresorski element sa samo jednim pužnim vijkom na koji nasjeda par brtvenih prstenova. U ovim kompresorima voda služi kao medij za komprimiranje, brtvljenje, podmazivanje i hlađenje. Ulje za razliku od ostalih vijčanih ili rotacionih kompresora uopće nije prisutno u sistemu.
Zbog ovakve napredne konstrukcije kompresora, možemo govoriti o 100% čistom bezuljnom zraku. Ovakvi kompresori najčešće se koriste u prehrambenoj industriji gdje ulje u komprimiranom zraku ne smije doći u doticaj sa proizvodima kao i farmaceutskoj i kemijskoj industriji, auto industriji, elektro industriji te inženjerstvu i tehnologiji.
Sušači zraka
Moderni sistemi u proizvodnji zahtijevaju visoko kvalitetan zrak. On je definiran u 6 klasa po međunarodnom standardu ISO 8573.1. Ovaj standard može biti dostignut samo s filtriranjem, odvajanjem vode i sušenjem.
Rashladnim sušenjem hladi se komprimirani zrak, tako da se velika količina vode kondenzira i odvaja. Komprimirani zrak tada se zagrijava pa se kondenzacija ne formira na vanjskim zidovima cjevovoda.
Hlađenje komprimiranim zrakom vrši se putem zatvorenog rashladnog sustava u kome se nalazi ekološki prihvatljiv rashladni plin.
CompAir rashladni sušači zraka imaju nisku točku rose, optimalno odvajanje kondenzata, jednostavno održavanje i rukovanje, te minimalne zahtjeve prostora.
Simulator rada - L serija Compair kompresoraSimulator rada - L serija Compair kompresora
Simulator rada – L serija Compair vijčanih kompresora
(verzija za WINDOWS)
Potrebno je preuzeti datoteku ovdje, te ju instalirati na svoje računalo.