Grindex električne potopne pumpe za vodu

Električne potopne pumpe za vodu

Grindex je svjetski lider u proizvodnji električnih potopnih pumpi za vodu za raznovrsne primjene u građevini, rudarstvu i teškoj industriji. Grindex električne potopne pumpe za vodu dijelimo na drenažne pumpe za vodu, muljne pumpe za vodu, pumpe za otpadne vode Bravo pumpe, inox drenažne i muljne pumpe, te Primo pumpe.

Zašto odabrati Grindex pumpe za vodu:
 • Kvaliteta, vrhunske performanse, dugotrajnost
 • Brz povrat investicije
 • Jednostavno korištenje – uključi i ispumpavaj tekućinu
 • Dijelovi otporni na trošenje
 • Niski troškovi održavanja
 • SMART zaštita motora:
  – pumpa počinje sa radom odmah
  – zaštita od gubitka faze
  – termo zaštita – pumpa se zaustavlja kod pregrijavanja
  – automatsko uključivanje nakon zaustavljanja
  – kontrola faze osigurava da se rotor vrti u pravom smjeru.
 • Jednostavan i brz pristup svim dijelovima
 • Servis i originalni rezervni dijelovi osigurani

Grindex drenažne potopne pumpe za vodu namjenjene su za ispumpavanje velike količine čiste i prljave vode koja sadrži abrazivne čestice veličine do 12 mm. Maximalna visina ispumpavanja je od 15 do 200 m, protok od 6 do 350 l/s. Grindex drenažne pumpe za vodu mogu raditi na suho bez problema zahvaljujući jedinstvenom ventilu koji omogućuje hlađenje motora. Grindex potopne drenažne pumpe za vodu dizajnirane su za kontinuiran i samostalan rad. Drenažne pumpe za vodu Grindex mogu biti monofazne i trofazne.


Muljne pumpe za vodu Grindex imaju isti temelji dizajn kao i Grindex drenažne pumpe za vodu ali za razliku od njih ogomućuju rad i u područjima sa velikom koncentracijom prljavštine i mulja. Također omogućuju da ih prilagodite kao drenažne ili muljne ovisno o uvjetima na terenu. Grindex potopne muljne pumpe za prljavu vodu mogu biti monofazne ili trofazne. Potopne muljne pumpe Grindex namijenjene su za ispumpavanje prljave vode sa česticama do 80 mm kao što su blato i mulj, kao i otpadne vode. Maksimalna visina ispumpavanja kod muljnih pumpi je od 9 do 40 m, a protok od 7 do 24 l/s.

Bravo pumpe za vodu su muljne pumpe sa i bez agitatora. Pumpe za otpadne vode, Bravo pumpe namijenjene su za odvodnju otpadnih voda i tekućina sa abrazivnim česticama do 50 mm kao što su mulj iz rudnika sa ugljenom i rudom, ispumpavanje ribnjaka, betonita, vode kojom se za ispirao ugljen itd.

Inox potopne muljne i drenažne pumpe za vodu napravljene su od nehrđajućeg čelika i namjenjene su za ispumpavanje iznimno korozivnih tekućina pH vrijednosti 2-10.

Grindex Primo serija malih, pristupačnih pumpi za vodu uključuje dvije drenažne pumpe za vodu (Primo D4 i Primo D8) i dvije muljne pumpe za vodu ( Primo S4 i Primo S8).
Grindex Primo pumpe za vodu idealne su za odvodnju u skučenim prostorima gradilišta, zgrada, industrijskih postorjenja gdje druge pumpe ne stanu. Riječ je o monofaznim pumpama za vodu, opremljenim jednofaznim motorima klase IP68, za tekućine do 40°C, te pH vrijednosti od 6,5 do 8, te visinu dobave 10 m.