Agregati za struju

Pri izboru agregata prvo pitanje koje traži odgovor jest da li ćete agregat za struju koristiti povremeno ili svakodnevno.
Za povremeno korištenje preporučamo plavu hobi liniju Endress agregata za struju snage 1,1-5,5 kVA . To su prenosivi benzinski agregati sa sinkoniziranim generatorima visokog učinka, velikog spremnika, AVR regulacijom napona te ručkama za lako manevriranje.
Jedan od najprodavanijih modela malih agregata za struju ( do 5,5 kVA) svakako je i ESE 206 RS GT. S masom od tek 41 kg je vrlo lako prenosiv uređaj. Agregat za struju ENDRESS ESE 206 RS GT je tih i višenamjenski uređaj koji će zadovoljiti i najzahtjevnije korisnike. Njegov 2 kW učinak je i više nego dovoljan za pokretanje npr. pokretnog klima-uredaja u mobilnoj prikolici ili profesionalnog elektro-alata kao što je dijamantna bušilica, brusilica itd. Isporučuje se sa velikim spemnikom, 4 u 1 displejem (V, Hz, h, Low oil), AVR regulacijom napona, ručkama.
Za ozbiljnije poslove gdje agregat za struju treba raditi 8 – 12 radnih sati preporučamo monofazne i trofazne profesionalne agregate za struju snage 5-10 kVA sa benzin ili dizel motorom.
Kao stalni izvor napajanja tu su stacionarni profesionalni agregati za struju snage 60 – 550 kVA (1500 O/min) kontejnerske izvedbe sa metalnim kućištem, zvučno i vibro izolirani, sa spremnikom goriva integriranim u kućište i DEUTZ, YANMAR, VOLVO i MTU sporohodnim motorima namjenjeni za dugotrajan, cjelodnevni rad (24 h). Mogu biti sa vodeno ili uljno hlađenim motorom sa ili bez turbo punjača. Zbog naprednog sustava ubrizgavanja osiguravaju profesionalni pogon uz nisku potrošnju goriva i ulja.
Stacionarni profesionalni agregati za struju mogu biti otvoreni (smješteni unutar objekta) ili zatvoreni, zvučno izolirani (obično su smješteni izvan objekta).
U ponudi imamo i kardanske agregate za struju snage 14-75kVA. To su agregati za struju koji nemaju vlastiti pogonski motor, već koriste traktor na koji se spajaju preko kardana i na taj način proizvode električnu energiju. Ovaj oblik izvora električne energije je najpovoljniji i najpraktičniji svima koji posjeduju traktor, jer ne moraju posebno održavati motor agregata. Cijena jednog takvog agregata u usporedbi sa klasičnim dieselskim agregatima iste snage višestruko je povoljnija.
Kao generalni zastupnik Endress agregata za struju osiguravamo vam rezervne dijelove i servis. U slučaju većih kvarova možemo vam ponuditi zamjenski agregat za struju tako da možete obaviti svoj posao bez čekanja. Kupovinom Endress agregata za struju dobivate i garanciju do 3 godine ovisno o modelu.
Ukoliko niste sigurni koji agregat za struju najbolje odgovara vašim potrebama rado ćemo vam pomoći pri odabiru tako da dobijete najbolje za svoj novac.